De

Prisma Kleurmuziek methode

Wat is Prisma Kleurmuziek

Muziek maken is leuk! Daarnaast is het wetenschappelijk aangetoond dat musiceren een positieve invloed heeft op diverse ontwikkelingsgebieden zoals: intelligentie, sociale vaardigheden, auditieve informatieverwerking, motoriek en taalontwikkeling.

Het lezen van het notenbeeld is een visuele, cognitieve en motorische handeling. De muzieknoten op de lijn moeten worden vertaald naar de toetsen van een muziekinstrument.

Dit kan om verschillende reden een te grote stap zijn. Prisma kleurmuziek is ontwikkeld als hulpmiddel om deze stap eenvoudig te maken. Door gekleurde noten te vertalen naar de kleuren op de toetsen. zijn de musicerende handelingen snel uit te voeren. Hierdoor komt muziek maken en het bijbehorende plezier en de ontwikkeling van diverse vaardigheden binnen ieders bereik.

Webshop - Prisma Kleurmuziek
Gratis Downloads - Prisma Kleurmuziek

Missie

Prisma Kleurmuziek is ontwikkeld door Marie-Anne van Rijbroek, vaktherapeut muziek ( Bachelor of Art Therapies) en eigenaar van de praktijk MuziekSpeciaal.

‘ Iedereen kan muziek maken! Dit kan door het lezen van noten, of op het gehoor naspelen, ofwel door het volgen van cijfers/symbolen, of door het voor- en nadoen van een handeling en vele mogelijkheden meer. Prisma Kleurmuziek werkt met kleur en symbolen voor de octaafverschillen. Kleurherkenning is een kleine vertaalslag in de hersenen, waardoor het lezen van de kleurblokken een overzichtelijk beeld geeft.

De missie van Marie-Anne is dan ook dat musiceren voor iedereen toegankelijk kan zijn. Door het uitgeven van de muziekbundels en de downloads op deze site wil zij meer bekendheid geven in de toegankelijke wereld van kleurmuziek.

Het hulpmiddel is voortgekomen uit haar jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking die individuele lessen volgden op een (toets) instrument.Vanuit Marie-Anne’s ervaringen in de praktijk heeft zij Prisma Kleurmuziek bedacht. Uiteraard deed ze het niet alleen, wil je meer weten over de mensen achter Prisma Kleurmuziek lees dan hier meer.

Wat anderen zeggen

Geweldig, dit nieuwe systeem. Door het lezen van de kleurblokken, en het zien van een eenvoudige illustratie werd het mogelijk dat Senna zich kon concentreren en de liedjes kan spelen. Door de gekleurde noten in het begeleidingsboek is notenlezen nu ook geen abacadabra meer is voor Senna!

Moeder Senna

Wat een mooi en fijn systeem. Vol trots heeft onze zoon zelfstandig een lied gespeeld op de voorspeelavond van zijn school. Door de pianolegger was het gemakkelijk om ook op een vreemde piano zijn toetsen te kunnen vinden. We gaan nu door met de liedjes uit de Engelstalige bundel.

Deirdre en Bas

Jente schrijft nu haar eigen liedjes met het kleurensysteem. Zo kan ze ze niet meer vergeten. Laatst hoorde ik een stukje van Fur Elise uit haar kamer. Op gehoor schreef ze het muziekstuk met kleurtjes op. Later werd ik geroepen, of ik naar haar concert wilde luisteren. We zijn zo trots op haar!

Monique

Adres

Zonnebloemstraat 44
2565 RZ Den Haag

Telefoon

06-14607425

Algemene gegevens

BTW: NL 001768405 B91
KVK:  27260395
Algemene Voowaarden

Neem contact op

8 + 2 =