De bedenker

Wie zijn de gezichten van Prisma Kleurmuziek?

Marie-Anne van Rijbroek is initiatiefnemer van de in 2003 opgerichte praktijk MuziekSpeciaal. Deze praktijk biedt muziektherapie, muziekles, begeleiding individueel en begeleiding aan groepen. Marie-Anne is gediplomeerd en geregistreerd vaktherapeut muziek, Bachelor of Art Therapies. Eerder studeerde zij aan het conservatorium, richting schoolmuziek. Daarvoor werkte zij vijftien jaar als verpleegkundige in de psychiatrie en thuiszorg.

Voor haar leerlingen binnen een kunstzinnig centrum voor Kunst en Cultuur heeft zij Prisma Kleurmuziek ontwikkeld.Een laagdrempelig systeem waardoor er snel met resultaat gemusiceerd kan worden.

Doordat zij veel hulp heeft gehad van mededocenten/therapeuten is het mogelijk geworden om de liedjes in bundels en downloads te kunnen aanbieden.

Het team

Samara Baumgärtner-Bertsch

Studeerde vaktherapie muziek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens haar studie deed zij ervaring op in het werken met ouderen in de psychiatrie en jonge kinderen in het Speciaal Onderwijs. Samara werkt als muziektherapeut met ouderen bij WoonZorgcentra Haaglanden. Aldaar is de behoefte ontstaan tot het ontwikkelen van een Prisma Kleurmuziekbundel, speciaal voor ouderen, ter verhoging van de kwaliteit van leven. In haar eigen praktijk, Uniek in Muziek, geeft zij muziektherapie en muzieklessen aan mensen met een beperking.

 

Tessa Sterk

MSc Clinical Psychologie. Zij is werkzaam binnen het LUMC Curium Kind en Jeugd Psychiatrie. Tijdens haar studie heeft zij zich via Stichting Savie als vrijwilliger ingezet bij een instituut voor mensen met een beperking in Servië. Aldaar heeft zij Prisma Kleurmuziek geïntroduceerd bij de bewoners.

“Het is bij het maken van muziek fijn dat de taalbarrière niet meer uitmaakt, en je contact kunt maken door samen te musiceren.”

 

 

Dragana Baltic

Dragana is werkzaam bij IPsyQ; interculturele gezondheidszorg.

Als vaktherapeut muziek, met een Servische achtergrond, heeft Dragana de Servische kinderliedjes en traditionals aangedragen voor de Servische bundel Prizma Muzika u boji.

 

Henny Greven

Henny is onderwijskundige.

Zij biedt de helpende hand bij het omzetten van liedjes van notenbeeld naar blokkenbeeld.

Hierdoor is het repertoire van Prisma Kleurmuziek flink uitgebreid.

 

 

Laura Hählen

Laura heeft samen met Marie-Anne de liederen in het programma Sibelius op notenschrift gezet. Zij is bekend onder de artiestennaam Zavraan en verschillende kinderboeken zijn al op haar naam verschenen.

 

Anthony Hanssens

Anthony is een kunstenaar en illustrator, vooral geïnspireerd door sprookjes en mooie, oude verhalen. Zijn autisme weerhoudt hem er niet van om prachtige kunstwerken te maken. Hij heeft voor de Kerstbundel en voor de bundel ‘Liedjes van toen’ de illustraties aan de binnenzijde verzorgd.

 

Wat kleurmuziek is?

Dat is gewoon muziek voor mensen die geen noten lusten!

Webshop - Prisma Kleurmuziek
Gratis Downloads - Prisma Kleurmuziek

Adres

Zonnebloemstraat 44
2565 RZ Den Haag

Telefoon

06-14607425

Algemene gegevens

BTW: NL 001768405 B91
KVK:  27260395
Algemene Voowaarden

Neem contact op

3 + 2 =